Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Calmîc: Modificarea prețului energiei produse de CET-uri nu va influența consumatorii

© Sputnik / Miroslav RotariOctavian Calmîc
Octavian Calmîc - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Directorul ANRE a precizat ce domenii vor fi afectate de modificarea prețului energiei electrice produse de CET-uri.
CHIŞINĂU, 24 dec - Sputnik. Prețul energiei electrice generate de Centralele electrice de termoficare și distribuită de furnizorul central Energocom a fost ajustat la 2,29 lei/kWh. Aceasta este cu 13 bani mai puțin decât tariful anterior, aprobat pe 20 noiembrie de Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE).
Despre aceasta a declarat vineri în cadrul unui briefing directorul ANRE Octavian Calmîc.
Potrivit lui Calmîc, în momentul de față această modificare de preț nu va influența tariful la energie electrică pentru consumatorii finali. După cum a explicat el, modificarea prețului energiei electrice a fost necesară din cauza creșterii prețului gazelor naturale.
”Aceasta nu va avea un impact asupra energiei electrice livrate către consumatorii casnici sau consumatorii noncasnici, care sunt în prezent în ariile de acoperire a celor doi furnizori de energie electrică - Premier Energy și "CHP-Nord". Acestea sunt tarife de referință pentru calculele financiare și interacțiunile financiare între toți producătorii de energie electrică și energie termică, dar și cei de distribuție și de furnizare”, a explicat Calmîc.
El a menționat că tarifele pentru consumatori ar putea fi revizuite abia anul viitor, când expiră contractele de furnizare a energiei electrice, în care este stabilit tariful.
Însă, după cum a adăugat Calmîc, agenția nu a primit o astfel de solicitare.
Procesul de achiziționare a energiei electrice va începe după Anul Nou.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Economie
ANRE a aprobat prețul de reglementare pentru gazele naturale furnizate de Moldovagaz
Fluxul de știri
0