Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre vaccinare: „Avem nevoie de imunitate colectivă”

© Sputnik / Mihai CarausVaccin "Sputnik V"
Vaccin Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a vorbit despre provocările pandemiei la tradiționala conferință de presă a președintelui Rusiei, ținută la sfârșit de an.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a menționat că rata de vaccinare împotriva coronavirusului este încă una scăzută în Rusia la această etapă.
„Ca și în alte țări avem un nivel scăzut de vaccinare. Avem 59,4% de populație vaccinată sau trecută prin boală. 70 de milioane s-au vaccinat cu prima doză. Nu e suficient. Avem nevoie de imunitate colectivă de cel puțin 80%. Sper că anul viitor vom atinge acest prag”, a spus liderul de la Kremlin.
În cadrul conferinței de presă de la sfârșit de an, care în acest an se desfășoară în format offline în sala centrală de expoziții „Manej”, a atras atenția că economia Rusiei și-a revenit relativ rapid în contextul pandemiei.
„Lupta continuă. Știm despre pericolul răspândirii omicronului. Economia noastră confruntându-se cu provocările pandemiei a reușit să se mobilizeze și să fie pregătită pentru astfel de șocuri mai mult decât alte economii mondiale. Ne-am restabilit mai repede decât alte țări”, a spus Vladimir Putin.
Înainte de pandemie, la conferința de presă de sfârșit de an erau acreditați pentru eveniment peste o mie de persoane. Acum în sală sunt doar puțin peste 500.
Fluxul de știri
0