Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ce s-ar întâmpla dacă la hotarul SUA vor fi plasate rachete

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Vladimir Putin a îndemnat oamenii să se gândească ce s-ar putea întâmpla dacă Rusia va plasa rachete la hotarul Statelor Unite ale Americii.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a invitat pe americani să se gândească ce s-ar putea întâmpla dacă Rusia și-ar pune rachetele la granița SUA cu Canada sau Mexic.
"Am spus clar că extinderea NATO în continuare spre est este inacceptabilă. Ce este de neînțeles aici? Noi oare plasăm rachete lângă granițele SUA? Nu. Statele Unite au venit la noi acasă cu rachetele sale. În pragul casei noastre se află deja. Este oare aceasta o rugăminte excesivă - să nu fie plasat niciun sistem de atac lângă casa noastră? Ce este ieșit din comun aici?” – a întrebat președintele rus în cadrul tradiționalei conferințe de presă de la final de an, discutând cu un jurnalist britanic.
„Cum ar reacționa americanii dacă ne-am plasa rachetele la granița dintre Canada și Statele Unite sau la granița dintre Mexic și Statele Unite? Vreți să spuneți că Mexic și Statele Unite nu au avut nicioadată probleme teritoriale? Cui aparținea California înainte? Și Texas? Ați uitat? Bine, totul s-a liniștit, nimeni nu-și amintește despre asta, dar despre Crimeea își aduc aminte”, a remarcat Putin.
Președintele Rusiei și cel al SUA au purtat discuții în regim închis pe 7 decembrie. Zece zile mai târziu, Ministerul rus de Externe a publicat un proiect de tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind garanțiile de securitate. Documentele au fost deja transmise Washingtonui și aliaților lui. Unul dintre punctele proiectului de acord prevede că NATO trebuie să ofere garanții că alianța nu se va extinde pe teritoriul Ucrainei. În timpul discuției cu omologul său american, Putin i-a spus lui Biden că depășirea „liniilor roșii” înseamnă extinderea NATO spre Est și desfășurarea de arme ofensive în Ucraina.
Fluxul de știri
0