Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a anunțat când Putin își va ține tradiționalul discurs în fața Parlamentului

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Discursul președintelui rus adresat Adunării Federale va avea loc la începutul anului viitor, a anunțat purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitri Peskov.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Președintele Vladimir Putin va adresa mesajul său tradițional Adunării Federale la începutul anului 2022. Deja a început elaborarea conceptului acestuia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului.

"În fond, mai trebuie să lucrăm la baza textului. Și apoi însuși președintele îl va finaliza, ca întotdeauna", a explicat Peskov, fiind citat de RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că este planificat ca discursul să fie ținut în fața parlamentului la „începutul anului” viitor.
În conformitate cu prevederile Constituției Federației Ruse, președintele se adresează anual Parlamentului cu un mesaj privind situația din țară și principalele direcții ale politicii interne și externe. Ultima dată când Putin a vorbit pe 21 aprilie, ceremonia a avut loc în sala centrală de expoziții „Manej” din Moscova.
Astăzi, tot la „Manej” a avut loc marea conferință de presă a lui Putin, care a durat trei ore și 56 de minute. Liderul rus a răspuns la 55 de întrebări. 17 jurnaliști ai publicațiilor de nivel național din Federația Rusă, 19 reprezentanți ai presei regionale, patru angajați ai publicațiilor străine și doi bloggeri au reușit să adreseze întrebări.
Peste 500 de persoane au fost acreditate pentru eveniment.
Fluxul de știri
0