Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când ne așteaptă un nou val de COVID-19: Ce spun specialiștii moldoveni în sănătate

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
ANSP a anunțat posibilitatea creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Moldova după sărbătorile de iarnă.
CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Specialiștii în sănătate prognozează valul 5 de infectări cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova pe la mijlocul – sfârșitul lunii ianuarie. Cu un anunț în acest sens a venit directorul ANSP, Nicolae Jilamschi, în cadrul unui briefing de presă.
”Conform prognozelor Organizației Mondiale a Sănătății, așteptăm valul 5 la sfârșitul lunii ianuarie. Cunoaștem că avem sărbătorile noastre tradiționale de Anul Nou, când nu putem evita aglomerația, nu putem evita adunarea oamenilor în familii, colective, tot aceasta se va răsfrânge în următorul val la mijlocul - sfârșitul lunii ianuarie”, a afirmat Jilamschi.
Totodată, directorul ANSP a comunicat că spitalele din țară sunt pregătite pentru un nou val de COVID-19.

”Acum, secțiile au un respiro. Numărul de cazuri este în scădere, însă am menționat că numărul de cazuri grave este destul de înalt și numărul de decese este destul de înalt”, a spus Nicolae Jilamschi.

Specialistul în sănătate a precizat că, actualmente, Republica Moldova se află în cea mai joasă parte a valului 4.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Societate
Noi restricții în Moldova: Ce a decis Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică
Tot în cadrul briefingului de astăzi, specialiștii au menționat că săptămâna viitoare vor anunța dacă în țara noastră există cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului.
De la începutul pandemiei, peste 373 de mii de moldoveni s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre care 359.110 persoane au fost vindecate, iar 9.557 au pierdut lupta cu virusul.
Fluxul de știri
0