Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, gheață fragilă! Feriți copiii, pericol de moarte

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaPescar pe gheață
Pescar pe gheață - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Îndemnul salvatorilor vine după ce în ultimele zile au fost înregistrate temperaturii scăzute, iar pe suprafața lacurilor, râurilor și iazurilor din țară s-a format un strat de gheață.

”Oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, întrucât grosimea acesteia nu depășește 8 -10 cm. Pentru ca aflarea pe gheața lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv”, se arată în comunicatul emis de IGSU.

Salvatorii avertizează că stratul de gheață nu este destul de solid și prezintă pericol pentru oamenii care aleg să meargă, să patineze sau să pescuiască.
Totodată, IGSU ne îndeamnă să acordăm o atenție sporită minorilor. Persoanele care au în grijă copii sunt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice.
În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.
Зима в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Societate
Meteo pentru 23 decembrie: Ger năprasnic în toată țara
Fluxul de știri
0