Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

”Gazprom” a suspendat livrarea gazelor prin conducta ”Yamal-Europa”

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaStație de compresia a gazelor
Stație de compresia a gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
”Gazprom” a suspendat din nou furnizarea combustibilului prin conducta ”Yamal-Europa”.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. ”Garprom” nu a rezervat pentru miercuri capacitățile gazoductului ”Yamal-Europa”, nici în timpul sesiunii ordinare, nici a celei suplimentare, arată datele GSA Platform, potrivit RIA Novosti.
Compania continuă să reducă rezervările pentru tranzitul prin Polonia: vineri a achiziționat 27 de milioane de metri cubi, sâmbătă - 5,2 milioane, duminică - 4,2 milioane, luni - 3,8 milioane din cele 89,1 milioane disponibile, iar marți nu a mai comandat nimic.
Anterior, în decembrie, ”Gazprom” rezerva câte 31,4 milioane de metri cubi, totodată în unele zile erau folosite doar sesiunile suplimentare și planificarea intraday pe termen scurt, pentru câteva ore.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Internațional
Borrell: Rusia își îndeplinește angajamentele privind furnizarea gazelor în Europa
Conducta ”Yamal – Europa” (împreună cu ”Nord Stream – 2” și sistemul de transport al gazelor din Ucraina) este una dintre principalele rute de furnizare a gazelor rusești în Europa. Traseul lung de peste două mii de kilometri trece prin patru state - Rusia, Belarus, Polonia și Germania. Capacitatea sa de producție este de 33 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.
Contractul pe termen lung al ”Gazprom” cu Polonia pentru tranzitul gazelor prin ”Yamal – Europa” a expirat anul trecut, iar pentru 2020-2021 compania a rezervat capacitatea magistralei prin licitație.
Fluxul de știri
0