Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șoigu a avertizat în legătură cu provocările SUA în estul Ucrainei

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaSerghei Şoigu
Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Shoigu: Companiile militare private americane pregătesc o provocare cu componente chimice în estul Ucrainei.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Companiile militare private din SUA, aflate în regiunea Doneţk, pregătesc o provocare cu componente chimice în estul Ucrainei, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
„Pentru realizarea provocărilor, în orașele Avdeevka și Krasnîi Liman au fost aduse rezervoare cu componente chimice neidentificate”, a declarat Șoigu la ședința extinsă a Colegiului Ministerului Apărării, cu participarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în regiunea Donețk se află aproximativ 120 de angajați ai companiilor militare private americane care antrenează forțele speciale ucrainene.
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Internațional
SUA încearcă să convingă UE și NATO că Rusia vrea să invadeze Ucraina
Conflictul din estul Ucrainei durează de mai bine de șapte ani și jumătate, timp în care, potrivit ONU, victime ale acestuia au devenit peste 13 mii de oameni. Deescaladarea este discutată la reuniunea grupului de contact, la baza fiind puse acordurile de la Minsk, care presupun încetarea focului și retragerea armelor grele de pe linia de contact. În același timp, Ucraina și-a concentrat acum în Donbass jumătate din personalul armatei și efectuează trageri, inclusiv cu folosirea tehnicii interzise.
Tensiunile în regiune sunt amplificate de Statele Unite și alte țări NATO care îi furnizează Kievului arme și instructori militari și sporesc numărul exerciții în Marea Neagră. Moscova consideră că Occidentul încearcă să creeze o grupare de trupe în apropierea granițelor rusești.
Fluxul de știri
0