Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șoigu: NATO va antrena Georgia, Moldova și Ucraina în acțiuni împotriva Rusiei

© Photo : Russian Defense MinistryMinistrul rus al Apărării, Serghei Şoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
NATO exersează în cadrul instrucțiunilor utilizarea grupărilor de coaliție împotriva Rusiei cu participarea Georgiei, Moldovei și Ucrainei a declarat șeful instituției de Apărare a Rusiei.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în cadrul ședinței de bilanț a Colegiului Ministerului, cu participarea președintelui Vladimir Putin, că Statele Unite își consolidează prezența militară avansată la granițele rusești.
„NATO acordă o atenție deosebită chestiunii transferului de trupe pe flancul estic al alianței, inclusiv din partea continentală a Statelor Unite ale Americii. În cadrul instrucțiunilor sunt exersate diverse variante de utilizare a grupurilor de coaliție împotriva Rusiei, cu antrenarea statelor din afara blocului - Georgia, Moldova și Ucraina”, a declarat Shoigu.
În luna noiembrie, militarii moldoveni au participat la exercițiile comune JCET-2021. Cursul de instruire JCET (Joint Combined Exchange Training) este un program al Forțelor Speciale ale SUA de pregătire a militarilor local în țările care sunt luate în considerare drept potențiale teatre de război.
Unitățile Armatei Naționale a Moldovei participă în mod regulat la exercițiile NATO.
Militari americani, români și moldoveni desfășoară aplicații comune pe un poligon din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Politică
Exercițiile trupelor speciale ale Moldovei și SUA – la ce-i trebuie asta Chișinăului?
Fluxul de știri
0