Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS vrea să lase oamenii fără Crăciun

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINITedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat ca oamenii să renunțe la sărbătorirea Crăciunului de teama tulpinii Omicron a coronavirusului.
BRUXELLES, 21 dec – Sputnik, Daniela Porovăț. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că există dovezi clare că persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 sau cele care au fost infectate în trecut pot contracta varianta Omicron.
La o conferință de presă de la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că informațiile analizate despre Omicron indică faptul că această variantă circulă mai repede decât cele anterioare și că „este probabil că oamenii vaccinați și cei care s-au vindecat de Covid se infectează sau se reinfectează”.
Британские полицейские возле Элизабет-Тауэр (Биг-Бен) у здания парламента в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Coronavirus
UK: Omicron se răspândeşte într-un „ritm fenomenal” - restricţionarea Crăciunului?
OMS, prin vocea directorului său general, spune chiar că este mai bine să anulăm sărbătorile acum „și să sărbătorim viața mâine” decât să „sărbătorim astăzi și să plângem mâine”.
„Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră", însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunțăm la evenimente", a spus directorul OMS.
„Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor", a mai spus Tedros.
 Germania, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Internațional
Se anunță un nou lockdown în Germania: Sunt vizați și cei vaccinați
Fluxul de știri
0