Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Cine va lua locul PAS pe dreapta, dacă va continua să scadă ratingul partidului

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Fostul premier Ion Chicu a fost întrebat în emisie la Radio Sputnik Moldova cine ar putea să-i facă concurență Partidului Acțiune și Solidaritate, dacă ratingul formațiunii de guvernământ va continua să scadă.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Fostul premier s-a arătat nedumerit de faptul că unii experți par surprinși de scăderea ratingului partidului de guvernământ PAS.

„Iluzia PAS-ului și a acelor care i-au adus la putere că ei sunt „unșii” lui Dumnezeu, bineînțeles rămâne doar iluzie. În baza la ce și-au făcut ei așteptări când au crezut că își instalează un regim care e pe veci aici. (...) De aceea decepția unor experți îmi pare stranie. Nu înțeleg în baza la ce ei credeau că această guvernare va fi una de succes”, a spus Ion Chicu în emisie la Radio Sputnik Moldova.

Declarația a fost făcută în contextul în care sondajul realizat de CBS Research, IDIS Viitorul şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române a arătat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula câte 24,7% din voturi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Ceea ce demonstrează un regres al ratingului partidului de guvernământ.
Fostul premier a fost întrebat cine ar putea să-i ia locul PAS pe eșichierul de dreapta, dacă va continua erodarea încrederii în partidul de guvernământ.
„Prin definiție poporul nostru este proeuropean și bineînțeles că forțe politice care vor continua acest curs sau vor arăta seriozitate în promovarea politicilor pro-europene vor fi identificate și se vor dezvolta”, a spus Chicu.
Sondajul de opinie a fost realizat de CBS Research, IDIS Viitorul şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române în perioada 4-15 decembrie.
Fluxul de știri
0