Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria schimbă regulile de intrare în țară: Cum pot călători moldovenii de astăzi

© Inquam Photos / GEORGE CALINFrontieră, imagine simbol
Frontieră, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din 20 decembrie în Austria vor putea intra doar persoanele vaccinate și cele trecute prin COVID-19, fiind obligatorie și prezentarea testului PCR.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Începând cu 20 decembrie, din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului, Austria va permite intrarea în țară doar persoanelor care sunt vaccinate sau care au trecut prin COVID-19, cu prezentarea testului negativ PCR, a anunțat sâmbătă MAE de la Viena.
“Începând cu 20 decembrie, pentru intrarea din toate țările devine obligatorie regulile 2P+ (vaccinat, trecut prin boală și testul negativ PCR n.r.). În cazul lipsei unui rezultat negativ al testului, va fi obligatorie carantinarea”, se spune în declarația diplomației ministerului austriac.
Regulile nu vizează persoanele care și-au administrat a treia doză a vaccinului, femeile însărcinate, persoanele care au contraindicații pentru vaccinare, pasagerii aflați în tranzit, elevii și persoanele care sunt angajate în organizații internaționale. Aceștia vor prezenta în continuare testul negative PCR.
Persoanele nevaccinate și care n-au trecut prin boală, cetățeni ai Austriei și cetățenii UE se vor înregistra electronic și vor pleca în izolare pentru 10 zile. Termenului de valabilitate a testului PCR pentru intrarea în țară este de până la 72 de ore. În lista țărilor cu un număr mare de cazuri de omicron au fost adăugate Angola, Zambia, Malawi.
Până în prezent în Austria au fost înregistrate 75 de cazuri de infectare cu tulpina omicron.
frontieră România - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Internațional
Noi condiții de intrare în România: Ce trebuie să știe moldovenii
Fluxul de știri
0