Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prezența la urne rămâne extrem de scăzută la Bălți: Câți oameni au votat până la 18:00

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Locuitorii municipiului Bălți par să boicoteze turul doi al alegerilor locale. Iată câți oameni au votat până la ora 18:00.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Doar puțin peste 9% dintre alegătorii înscriși în listele electorale din municipiul Bălți s-au prezentat la urne până la ora 18:00 în turul doi al alegerilor locale.
Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora ora indeicată mai sus dreptul la vot și-au exercitat 9.296 de persoane.
Se întâmplă în condițiile în care candidatul care a câștigat detașat primul tur de scrutin, Marina Tauber, a fost exclusă din cursa electorală.
Amintim că în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din scrutinul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.
Astfel, candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc luptă în turul II al alegerilor locale din Bălți.
Asta după ce candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți.
Fluxul de știri
0