Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii de știință, despre simptomele neobișnuite ale „omicronului”

© Pixabay / MojpeПростуда
Простуда - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele care se infectează cu varianta omicron a coronavirusului pot prezenta un simptom neașteptat.
CHIŞINĂU, 19 dec - Sputnik. Oamenii de știință britanici de la ZOE COVID Study au publicat o listă de simptome caracteristice tulpinii omicron a coronavirusului, relatează RIA Novosti.
Datele au fost obținute ca urmare a colectării informațiilor de la utilizatorii aplicației. Conform rapoartelor pacienților cu COVID-19 din Londra, cele mai frecvente simptome ale omicronului sunt curgerea nasului, durerile de cap, oboseala mare, strănutul frecvent și durerea în gât.
Jurnaliştii locali de la Express au atras atenţia şi asupra unui semn neobişnuit de infecţie, care este mai rar întâlnit decât principalele - pierderea poftei de mâncare.
Noua tulpină SARS-CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în Botswana și Africa de Sud pe 20 noiembrie.
A fost etichetată cu denumirea de „omicron” de către Organizația Mondială a Sănătății și descrisă ca fiind cu nivel maxim „de îngrijorare”.
În Rusia au fost înregistrate 25 de cazuri. Experții cred că chiar și cei care au fost bolnavi și vaccinați se pot infecta cu această variantă a COVID-19, iar simptomele variază de la oboseală la dureri de cap și dureri de corp. În același timp, după cum a menționat directorul Centrului Gamaleya, pacienții vaccinați au o boală ușoară.
Londra - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Internațional
Stare de urgență la Londra din cauza exploziei de cazuri cu Omicron
Fluxul de știri
0