De ce COVID-19 accelerează îmbătrânirea

CC0 / Pixabay / beejees / Bătrânețe
Bătrânețe - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Virusologul Maxim Skulaciov a vorbit despre îmbătrânirea accelerată a persoanelor care s-au vindecat de COVID-19.
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Biologul molecular și virologul Maxim Skulaciov a precizat că mecanismul de influență a coronavirusului asupra corpului uman face posibil să se vorbească despre procese asemănătoare îmbătrânirii care apar în timpul unei boli, relatează RIA Novosti cu referire la Ura.ru.
„Ținta principală, din punctul de vedere al patogenezei și al prejudiciului pe care ți-l face coronavirusul, sunt tocmai vasele și endoteliul vascular, adică stratul subțire de celule care se află în interiorul vaselor”, a spus omul de știință.
Îmbătrânirea din cauza COVID-19 depinde de deteriorarea vasculară inițială. În opinia sa, este imposibil să se calculeze cu exactitate cât de mult scurtează coronavirusul speranța de viață.
Noua tulpină SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru prima dată în Botswana și Africa de Sud la mijlocul lunii noiembrie. Ea conține zeci de mutații în proteina S, care este necesară pentru ca agentul patogen să infecteze celulele și se crede că s-a dezvoltat inițial la o persoană imunocompromisă - probabil infectată cu HIV.
Fluxul de știri
0