Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale la Bălți: Prezență slabă la secțiile de votare

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală anunță prezența la secțiile de votare pentru alegerile locale noi de la Bălți.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Cetățenii cu drept de vot din Bălți se pare că nu se grăbesc să-și aleagă primarul. Prezența la secțiile de votare este slabă.
Comisia Electorală Centrală informează că prezența alegătorilor din municipiul Bălți la urnele de vot la ora 12:00 constituie nici 4%. Mai exact, 3 360 de persoane înscrise în listele electorale și-au exercitat dreptul constituțional, ceea ce reprezintă 3,29%.
Susținătorii Marinei Tauber, care a fost exclusă din cursa pentru postul de primar al Capitalei Nordului, protestează la Bălți. Aproximativ două sute de oameni au ieșit în stradă. Ei se opun desfășurării turului doi al alegerilor locale din municipiu, considerandu-l ilegal din cauza excluderii lui Tauber de pe lista candidaților.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, luptă astăzi în turul II al alegerilor locale noi din Bălți.
Fluxul de știri
0