Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Liderul Partidului Socialiștilor a fost ales președinte de onoare al formațiunii, în cadrul Congresului Extraordinar al PSRM care s-a desfășurat astăzi.
CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Igor Dodon a devenit președinte de onoare al PSRM, iar postul de președinte al partidului a fost desființat. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea pe canalul său de Telegram.
Sâmbătă a avut loc cel de-al XVII-lea Congres al PSRM. Dodon a ținut un discurs în cadrul evenimentului.
„Partidul Socialiștilor este și va rămâne fidel tuturor obiectivelor din programul său politic – suveranitatea și independența Moldovei, echitatea socială, păstrarea identității moldovenești, o politică externă pragmatică în interesele naționale ale Moldovei, apărarea valorilor tradiționale”, a declarat Dodon.
Potrivit lui, sarcina principală este să unească toate forțele sănătoase, patriotice din societate, gata să opună rezistență guvernării.
Dodon susține că a apărut necesitatea creării unei mișcări masive de protest la nivel național, care să-i unească pe toți cei care nu sunt de acord cu actuala putere.
„Ne-am întrunit astăzi pentru a actualiza Statutul partidului, pentru a prezenta un program nou, ambițios, pe care formațiunea îl va implementa odată cu trecerea la următoarea etapă a activității sale”, a mai spus Dodon.
Anterior Parlamentul a luat act de depunerea mandatului de deputat al lui Igor Dodon.
El conduce acum Uniunea moldo-rusă a oamenilor de afaceri, creată recent, scopul acesteia fiind apropierea Republicii Moldova de Rusia.
În data de 18 decembrie 2021 se împlinesc 10 ani de când Igor Dodon a fost numit lider al Partidului Socialiștilor.
Fluxul de știri
0