Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum revenim după post la o alimentație echilibrată: Sfaturi prețioase de la nutriționiști

Cum ieșim corect din Postul Crăciunului? Sfaturi de la nutriționist
Abonare
Au mai rămas zile numărate până la Crăciun, iar cei care țin postul cu strictețe, în sfârșit se vor bucura de masa de sărbătoare. Pentru ca ziua de Nașterea Domnului să nu se transforme într-un coşmar alimentar, nutriționiștii ne recomandă să respectăm câteva reguli.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Olga Cara a prezentat un șir de sfaturi prețioase despre revenirea după post la o un regim alimentar obișnuit.

"Revenirea necesită reintroducerea treptată a alimentelor de origine animală. De obicei, mai întâi este laptele, ouăle, carnea și peștele. Trebuie să fie respectat intervalul minim de trei-patru ore între mesele principale", a remarcat Olga Cara.

Dacă nu avem acea balanță și cumpătare în felul cum ieșim din Postul Crăciunului, atunci organismul va trece printr-un stres atât fizic cât și emoțional, atenționează specialiștii.

"Optăm pentru o farfurie cu dimensiuni mai mică, ea vizual va fi plină, dar vom mânca strictul necesar caloric pentru organismul nostru. La fel trebuie să savurăm bucatele, să mestecăm lent, deoarece la nivel de celule este secretată dopamina și alți hormoni care ne dau de știre că organismul este deja sătul. Astfel, organismul asimilează cantitatea necesară de mâncare și nu provocăm supra-umplerea stomacului", a spus medicul nutriționist.

De asemenea, este cazul să evităm pe cât e posibil consumul de dulciuri, alcool și alte băuturi carbogazoase și pline cu calorii goale.
Fluxul de știri
0