Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu vom mai sta la coadă după aceste acte – Ce a decis Parlamentul

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldovaședința Parlamentului
ședința Parlamentului  - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect de lege care va permite obținerea online a mai multor extrase din diverse registre de stat.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. După ce legea va fi votată în lectură finală, aceasta va permite emiterea în format electronic a cinci tipuri de extrase: certificatul privind lipsa sau existența datoriilor la bugetul de stat; extrasul din Registrul bunurilor imobile; informații privind stagiul de cotizare; cazierul judiciar; informații din Registrul de stat și din actele de constituire ale persoane juridice.
Tot în baza acestei legi, va fi posibilă generarea și descărcarea acestor documente în format electronic, semnarea lor prin intermediul cabinetului personal (mCabinet), cu titlu gratuit.
Prezentând proiectul de lege, președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Dumitru Alaiba, a argumentat că scopul inițiativei este facilitarea procedurilor de interacțiune la distanță între beneficiarii și prestatorii de servicii publice prin tranzitarea serviciilor publice acordate pe suport pe hârtie la serviciile publice acordate prin mijloacele electronice.
”Statul trebuie să trateze cu mai mult respect cetățenii și antreprenorii, or anume datorită oamenilor există statul. Acesta este doar un început, sunt alte numeroase extrase care, la fel, trebuie digitizate”, a declarat Dumitru Alaiba.
Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, proiectul de modificare a Legii privind Actele de Identitate din Sistemul Național de Pașapoarte și Codului Fiscal al Republici Moldova a fost votat de 91 de deputați.
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Societate
Ilan Șor ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: Iată în ce condiții
Fluxul de știri
0