Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandalul vaccinurilor expirate: Ministrul Ala Nemerenco, chemată la Parlament

Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, este așteptată să vină în Parlament. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Scandalul administrării vaccinurilor expirate a ajuns în Parlament. Deputații Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea în Parlament a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, pe acest subiect.
"Despre raportul Curții de Conturi. Reieșind din acest raport am înțeles că aproape șapte mii de doze de vaccin cu termenul expirat au fost administrate cetățenilor. Cerem prezentarea explicațiilor pe acest raport", a declarat Inga Sibova.
Amintim că un audit realizat de Curtea de Conturi a Republicii Moldova a scos la iveală că peste 7 000 de vaccinuri anti-COVID-19 cu termen expirat au fost administrate cetățenilor.
Neregulile nu se opresc aici. Auditul a mai constatat că peste 11 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în valoare de 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă.
Curtea de Conturi a mai scos la iveală că peste 71 100 de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi falsificate.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Societate
7000 de vaccinuri expirate, administrate cetățenilor: Ce a descoperit Curtea de Conturi
Fluxul de știri
0