Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a spus în ce condiții ar putea avea loc dialogul dintre Putin și Zelenski

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov a declarat că dialogul cu Zelenski trebuie să fie clar și pregătit.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Președintele Vladimir Putin este interesat să discute cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvând al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

„Căci orice dialog ar trebui să fie: a – de înțeles, b – pregătit, c – concentrat pe obținerea unui rezultat anume”, a spus el jurnaliștilor, fiind citatat de RIA Novosti, comentând declarațiile lui Zelenski privind negocierile cu liderul rus.

Cu o zi înainte, la Bruxelles, președintele Ucrainei și-a exprimat disponibilitatea pentru orice format de comunicare cu Putin. Și în acest sens, crede el, situația privind gazoductul Nord Stream 2 ar putea ajuta.
Zelenski a spus că, în timpul unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz, a discutat despre posibile sancțiuni împotriva gazoductului rusesc. El a numit restricțiile „o problemă de securitate” pentru Kiev, precum și „un instrument pentru a discuta cu Rusia” – „foarte serios” și „foarte corect”.
Datorită restricțiilor, este convins liderul ucrainean, el „ar putea organiza o întâlnire cu Președintele Rusiei, unde ar putea fi înregistrate unele progrese în implementarea înțelegerilor de la „Minsk” sau alți pași pentru a pune capăt conflictului militar din estul țării”.
Moscova a subliniat în repetate rânduri că o soluționare pașnică a conflictului din Donbas este posibilă doar dacă Kievul îndeplinește acordurile de la Minsk, acestea implicând încetarea focului și retragerea armelor grele de pe linia de contact.
Dar autoritățile ucrainene, notează partea rusă, se sustrage de la îndeplinirea obligațiunilor asumate. Potrivit lui Putin, Ucraina mizează pe o soluție militară.
Potrivit Ministerului de Externe, Ucraina a concentrat jumătate din personalul armatei la granița cu autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk și deschide focul asupra milițiilor locale, inclusiv folosind echipamente militare interzise.
Fluxul de știri
0