Iarna își intră în drepturi: Iată când vor veni gerurile de până la -12 grade Celsius

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediafrig, iarnă
frig, iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Vom avea temperaturi de până la -12 grade Celsius.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Vremea se schimbă radical în toată țara, iar iarna își intră pe deplin în drepturi. În zilele următoare temperaturile vor scădea până la -12 grade Celsius, conform prognozei meteo publicate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).
Mai exact, de săptămâna viitoare vom avea parte de temperaturi negative și pe timp de zi. În data de 21 decembrie, ziua termometrele vor indica între -3 și -8 grade, iar noaptea va fi și mai frig - între -5 și -10 grade. Miercuri, 22 decembrie, temperaturile vor fi și mai scăzute. Pe timpul zilei se vor înregistra -3 și -8 grade Celsius, iar în perioada nocturnă mercurul din termometre va coborî până la -12 grade.
În data de 17 decembrie sunt așteptate între -3 și +2 grade pe timp de noapte, iar ziua valorile termice vor oscila între -2 și +3 de grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate ninsori slabe în toate regiunile țării.
Potrivit ultimelor date prezentate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, începând cu data de 17 decembrie temperaturile diurne vor oscila în jurul gradației zero, iar noaptea vom avea geruri de până la -5..-7 grade Celsius. Ziua vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță.
În zilele de 18 și 19 decembrie, potrivit prognozei, sunt posibile ninsori slabe. În toate aceste zile vântul va bate cu puteri, periodic cu intensificări de până la 15-18 metri pe secundă.
Lapoviță - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Societate
Vremea pentru 16 decembrie: În nordul și centrul țării va cădea lapoviță
Fluxul de știri
0