Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Două universități din Moldova, în topul celor mai bune din țările în curs de dezvoltare

© Sputnik / Илья Наймушин / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți  - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova a ocupat prima poziție în clasamentul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik, Svetlana Marcova. Agenția globală de analiză în domeniul învățământului superior QS Quacquarelli Symonds a publicat clasamentul anual al celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală - QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings 2022, în care au intrat două universități moldovenești. Clasamentul este făcut din 2014, anul acesta fiind incluse în listă 450 de universități.
Universitățile moldovenești care au intrat în prestigiosul clasament au fost Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică din Moldova, care au ocupat locurile 332 și respectiv 333.
Liderul clasamentului rămâne Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov, care a primit cel mai mare număr de puncte în ceea ce privește reputația academică și reputația în rândul angajatorilor.
Universitatea din Cehia Charles este pe locul doi în clasament, Universitatea de Stat din Sankt Petersburg - pe locul trei, urmată de o universitate din Estonia și două universități din Polonia, Universitatea Masaryk din Republica Cehă și trei universități rusești - Universitatea de Stat Novosibirsk, Universitatea de Stat Tomsk, Universitatea Națională de Cercetare „Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova”.
Universitățile rusești constituie aproape 30% din numărul total de instituții de învățământ superior care au acces în clasament. Dintre acestea, 16 universități rusești au intrat pentru prima dată în clasamentul regional al celor mai bune universități, 14 universități rusești și-au îmbunătățit pozițiile față de pozițiile din clasamentul de anul trecut, în timp ce 27 de universități din Rusia și-au păstrat pozițiile.
„Prin creșterea numărului de universități în clasamentul regional la 134, Rusia a câștigat cea mai largă reprezentare dintre cele mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. În plus, Rusia are cel mai mare număr de universități în top 10 și top 100 a clasamentului publicat”, a declarat Ben Souter, directorul centrului analitic QS.
Академия Наук  - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Diplomele de studii moldovenești, recunoscute în România
Fluxul de știri
0