Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Votat: O comisie specială va selecta candidații la funcția de Avocat al Poporului

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldovaședința Parlamentului
ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Abonare
Deputații au votat constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. A fost constituită Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, cu votul a 62 de deputați.
Astfel, din Comisia specială vor face parte deputații din Comisia drepturile omului și relații interetnice și Comisia juridică, numiri și imunități. Potrivit proiectului de hotărâre, aceștia vor adopta regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public și, în termen de 60 de zile, vor prezenta Parlamentului candidaturile la funcția de Avocat al Poporului.
Amintim că funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie deputații au aprobat cererea de demisie a Nataliei Moloșag. Aleșii poporului au votat pentru demiterea lui Moloșag, chiar dacă aceasta anunțase între timp că s-a răzgândit și își retrage cererea de demisie.
Natalia Moloșag - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Avocatul Poporului s-a răzgândit: Și-a retras cererea de demisie
Natalia Moloșag a fost aleasă în funcția de Avocat al Poporului în ședința Parlamentului din 23 septembrie. Candidatura acesteia a fost susținută cu voturile deputaților PAS.
Fluxul de știri
0