Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi! Benzina și motorina s-ar putea scumpi

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 17 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 17 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 18 bani pentru un litru, fiind mai mare cu 4 bani decât cel afișat pentru 16 decembrie. Și prețul la motorină va crește cu un ban și va costa 17 lei și 15 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie până în prezent s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Totuși, de la începutul acestei săptămâni prețul a crescut.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
ANRE a modificat prețul carburanților pentru 16 decembrie – deja sunt anunțate scumpiri
Fluxul de știri
0