Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a condamnat inaugurarea monumentului lui Dudaev în Turcia

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a condamnat ridicarea monumentului lui Djohar Dudaev în Turcia.
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat ridicarea unui monument liderului mișcării separatiste din Cecenia, Djohar Dudaev în Turcia și a subliniat poziția de principiu a Rusiei față de monumentele înălțate teroriștilor.
Anterior, postul de televiziune TRT a anunțat inaugurarea unui parc numit în numele lui Djohar Dudaev în orașul Körfez, provincia Kocaeli, din nord-vestul Turciei, în timp ce autoritățile locale l-au numit pe liderul mișcării separatiste din Cecenia un simbol al „luptei pentru libertate”.

„Cunoașteți poziția noastră de principiu cu privire la ridicarea oricărui fel de monumente unor extremiști, teroriști, insurgenți și colaboraționiști. Această poziție nu va fi schimbată, este principială și se aplică oricărei țări, oricărui punct geografic", a spus Zaharova în timpul briefing-ului, fiind citată de RIA Novosti.

Djohar Dudaev este liderul mișcării separatiste din Cecenia, care a susținut separarea Ceceniei de Rusia și a condus ostilitățile împotriva forțelor federale ruse. Dudaev a fost ucis pe 21 aprilie 1996, în apropierea satului cecen Gekhi-Chu.
Fluxul de știri
0