Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și-a confirmat intenția de a veni la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в саммите "Группы двадцати"
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите Группы двадцати - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Putin i-a confirmat lui Xi Jinping că va veni la Beijing în februarie la deschiderea Jocurilor Olimpice și se va întâlni personal cu liderul chinez.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, intenționează să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, în februarie 2022.
Președintele rus a spus acest lucru miercuri, în timpul discuțiilor cu președintele chinez Xi Jinping, discuții care s-au purtat prin videoconferință, relatează RIA Novosti.
Putin și-a exprimat, de asemenea, speranța că va fi organizată o întâlnire tete-a-tete cu Xi Jinping în februarie anul viitor.
"Sper că în februarie anul viitor ne vom putea întâlni în sfârșit tete-a-tete la Beijing. După cum am convenit, vom purta discuții cu Dvs. (Xi Jinping – n.n.), apoi vom participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă", a spus liderul rus.
El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc la Beijing se vor desfășura la cel mai înalt nivel. „China știe cum să facă asta”, a spus Putin.
El a spus că Rusia și China se sprijină reciproc în cooperarea sportivă.
„Aș dori să observ că ne susținem în mod invariabil unul pe celălalt în problemele cooperării sportive internaționale, inclusiv respingerea oricăror încercări de politizare a sportului și a mișcării olimpice”, a spus președintele rus.
La rândul său, Xi Jinping a spus că se așteaptă ca Putin să viziteze China pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.
"Aștept cu nerăbdare întâlnirea mea și a Dumneavoastră la olimpiadă. Sunt gata să merg înainte cu Dvs. mână în mână, împreună pentru a deschide o nouă pagină în relațiile chino-ruse în perioada post-pandemie", a spus liderul chinez.
Președintele Republicii Populare Chineze a mai subliniat că următoarea sa întâlnire cu Putin va fi a 37-a, începând din 2013.
La începutul lunii decembrie, SUA au anunțat că nu vor trimite o delegație oficială la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Totodată, o echipă de sportivi va lua parte la Jocuri. Ulterior, premierul canadian Justin Trudeau și prim-ministrul australian Scott Morrison au anunțat că și țările lor se vor alătura boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing. În același timp, prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că Marea Britanie nu va sprijini boicotul Jocurilor Olimpice de iarnă din China, dar nimeni din guvern nu intenționează să meargă în China.
China a răspuns numind o astfel de decizie manipulare politică care contravine Cartei Olimpice și a promis să ia măsuri de răspuns.
Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc la Beijing în perioada 4-20 februarie.
Fluxul de știri
0