Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a exprimat „condoleanțe” Bruxelles-ului: Iată pentru ce

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a exprimat „condoleanțe” Uniunii Europene din cauza „reușitelor” cu refugiații
Maria Zaharova a comentat declarațiile șefului diplomației UE, Josep Borrell, despre principalul succes al diplomației europene, exprimând „condoleanțe” în acest sens.
Anterior, Borrell a numit oprirea fluxului de migranți din Belarus către UE „principalul succes al diplomației europene” în 2021.
"Cât de deplorabile sunt atunci afacerile diplomației europene. Condoleanțe", a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.
La granița dintre Belarus și Polonia, mii de migranți s-au adunat recent în speranța de a ajunge în țările UE. Autoritățile poloneze au consolidat securitatea frontierei, au atras armata și au dejucat tentativele imigranților ilegali de a intra în țară, dând vina pe Minsk pentru criza migrației.
Toate aceste acuzații sunt respinse de Belarus, susținând că Polonia expulzează cu forța migranții pe teritoriul Belarus și agravează artificial situația cu refugiații. Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, în cadrul unei discuții cu reporterii, a spus că Rusia nu are nicio legătură cu criza migrației de la granița dintre Belarus și Polonia, declarațiile despre implicarea sa fiind efemere.
Fluxul de știri
0