Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a grațiat-o pe mama cu cinci copii, condamnată pentru un credit

© Inquam Photos / Octav GaneaFlorin Cîțu și Maia Sandu
Florin Cîțu și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Președintele țării a semnat decretul de grațiere a unei mame cu cinci copii condamnată la opt ani de închisoare, după ce anterior a respins cererea și decizia a stârnit critici în societate.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Șeful statului, Maia Sandu, a grațiat-o pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată pentru un credit pe care nu a putut să-l întoarcă. Decretul a fost semnat de către Sandu luni, 13 decembrie.
"Se grațiază condamnata Ursachi Natalia Nicolae, condamnată la 25 februarie 2020 de către Curtea de Apel Bălți, liberând-o de pedeapsă, cu perioadă de probațiune, în partea neexecutată a pedepsei stabilite", se arată în decretul semnat de Sandu.
Amintim că anterior președinta țării, Maia Sandu, a respins cererea de grațiere a mamei cu cinci copii din Drochia. Decizia a stârnit un val de critici în rândul societății, după care Sandu și-a explicat în cadrul unei emisiuni că inițial Comisia pentru problemele grațierii persoanelor condamnate nu i-a prezentat informația completă privind cazul acestei mame. Șeful statului a declarat că în cazul femeii s-a produs o injustiție și a cerut să Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate să examineze suplimentar subiectul.
Anterior, presa a scris că femeia condamnată ar fi împrumutat 2 500 de euro şi a luat un automobil BMW 320 de la un bărbat care plasase anunțul de vânzare a mașinii pe un site specializat. Într-un final cei doi nu s-au putut înțelege și bărbatul s-a adresat în instanță.
Ulterior, Curtea de Apel Bălţi a condamnat-o pe femeie la şase ani de închisoare pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi a obligat-o să restituie suma de 11.200 de euro, dedusă din valoarea maşinii – 8 700 de euro – şi datoria de 2 500 de euro.
исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Societate
Avocat: Cererea de grațiere a unei mame condamnate, respinsă de Maia Sandu
Fluxul de știri
0