Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniștrii se întrunesc în ședință: Care sunt urgențele

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Natalia Gavriliţa
Premierul Natalia Gavriliţa - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Miniștrii din Guvernul Gavrilița se întrunesc astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte.
CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Cabinetul de Miniștri se întrunește astăzi, ora 15:00, în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse 25 subiecte pe care miniștrii urmează să le examineze.
Printre acestea se regăsește proiectul privind alocarea din fondul de intervenție al Guvernului a 71.536 lei pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu noul tip de coronavirus în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Tot astăzi, miniștrii urmează să aprobe Registrul de stat al armelor, format din Sistemul informațional automatizat „Registrul de stat al armelor”. De asemenea, să aprobă semnarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”.

Un alt proiect care urmează să fie aprobat astăzi de către membrii Cabinetului este cel cu privire la compensarea tarifelor la gazele naturale și energia termică, utilizate de consumatorii casnici.
Amintim că în cadrul ședinței trecute a Guvernului, Cabinetul de Miniștrii a dat aviz pozitiv la proiectul de lege privind amnistia celor 1.723 de deținuți din Moldova, în contextul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Iar în data de 9 decembrie proiectul a fost votat în prima lectură în Parlament.
В Кишиневе зажгли огни на главной ёлке - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
Gavrilița, despre evenimentele organizate de Guvern în perioada sărbătorilor de iarnă
Tot la ședința precedentă a Cabinetului de Miniștri, Guvernul a instituit un moratoriu de 6 luni la eliberarea autorizațiilor de construcție a stațiilor de alimentare cu carburanți.
Potrivit Executivului, proiectul de lege își propune să asigure crearea unui climat favorabil pentru dezvoltarea liberei concurențe în acest sector.
Fluxul de știri
0