Militarii ruși monitorizează fregata franceză care a pătruns în Marea Neagră

© AP PhotoFregata franceză în Marea Neagră
Fregata franceză în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Fregata Marinei Franceze este echipată cu sisteme de rachetă, potrivit Ministerului Apărării.
CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Fregata franceză „Auvergne”, înarmată cu rachete ghidate, a pătruns în Marea Neagră și este supravegheată de Flota Mării Negre, a declarat pentru RIA Novosti Centrul Național de Control al Apărării din cadrul Ministerului rus al Apărării.
„Forțele și mijloacele Flotei Mării Negre au început să controleze acțiunile fregatei cu rachete dirijate „Auvergne” a Marinei Franceze, care a intrat în Marea Neagră”, a precizat centrul.
Cu o zi înainte, s-a raportat că trecerea între flote de la Baltiysk la punctul de bază principal - Sevastopol - a fost făcută de cea mai nouă navă de sprijin logistic „Vsevolod Bobrov”, care urma să devină parte a Flotei Mării Negre.
În august 2021, „Vsevolod Bobrov” a fost inclusă în flota militară.
Anterior, pe 30 octombrie, distrugătorul american „Porter”, înarmat cu rachete de croazieră, a intrat în Marea Neagră. Iar pe 1 noiembrie nava de comandă a Marinei SUA „Mount Whitney” a intrat în Marea Neagră pentru a conduce operațiuni comune cu forțele Alianței Nord-Atlantice.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin, comentând problema prezenței NATO în Marea Neagră, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24, a declarat că partenerii străini nu permit Rusiei să se relaxeze, ceea ce țara nu va face.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin, comentând problema prezenței NATO în Marea Neagră într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, a declarat că partenerii străini nu permit Rusiei să se relaxeze, ceea ce țara nici nu are de gând să facă.
Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Internațional
Berlinul se pronunță pentru desfășurarea reuniunii Consiliului Rusia-NATO
„Se creează impresia că pur și simplu nu ni se permite să ne relaxăm, dar lasă-i să știe că nu avem de gând relaxăm”, a spus Putin. El a mai menționat că NATO folosește aviația strategică cu arme militare în exerciții neplanificate în Marea Neagră, iar aceasta este o provocare serioasă pentru Rusia.
Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a comentat intrarea distrugătorului american în Marea Neagră, spunând că partea rusă este pregătită să asigure securitatea în zona apei, forțele și mijloacele Flotei Mării Negre îl monitorizează.
Fluxul de știri
0