Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Extrasele din registrele de stat vor putea fi obținute în regim on-line

© Pixabay / TBITComputer keyboard
Computer keyboard - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În ședința de astăzi, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege pentru digitalizarea unor servicii publice.
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Guvernanții afirmă că, după ce proiectul va fi votat și adoptat de Parlament, extrasele din diverse registre de stat vor putea fi obținute de către cetățeni în regim online. Proiectul are ca scop facilitarea interacțiunilor la distanță între Guvern, comunitatea de afaceri şi cetățenii Republicii Moldova, beneficiari ai serviciilor publice.
Documentul stabilește reglementările necesare pentru eliberarea extraselor din diverse registre de stat, în format electronic (e-Extrase), precum și verificarea online a datelor.
Emiterea și descărcarea unor extrase din registrele de stat va putea fi efectuată prin intermediul portalului guvernamental al cetățeanului și portalului guvernamental al antreprenorului. Extrasele vor avea aceeași valoare juridică cu cele emise de instituții publice pe suport de hârtie.
De asemenea, proiectul prevede completarea cadrului legal cu reglementări care ar permite delegarea unui reprezentant, în baza semnăturii electronice, care să obțină unele servicii publice, să ridice acte de identitate sau duplicatele actelor de stare civilă.
Factura pentru gaze - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Economie
”Moldovagaz” a explicat cine trebuie să plătească pentru gaze în avans
Fluxul de știri
0