Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Riscă să rămână fără funcție: Ce a făcut un polițist din nordul țării

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Abonare
Dosarul unui polițist din Fălești care ar fi luat mită și ar fi falsificat acte în folosul mituitorului a ajuns pe masa magistraților. Ce riscă omul legii pentru ceea ce ar fi comis.
CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Procuratura raionul Fălești a finalizat urmărirea penală pe numele unui polițist și a trimit dosarul în judecată. Este vorba despre un om al legii care este învinuit de corupere pasivă și fals în acte publice.
Potrivit Procuraturii Generale, în luna mai, anul 2020, polițistul ar fi luat mită de la un locuitor al raionul Fălești pentru a nu întocmi un proces verbal pe numele acestuia. Suma pretinsă ar fi fost de cinci mii de lei. Acesta ar fi falsificat mai multe acte din cadrul procedurii contravenționale pe care o avea în gestiune, în interesul mituitorului.
Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă pentru corupere pasivă o amendă de până la 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani. Iar pentru falsul în acte publice, polițistul riscă o amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la doi ani și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Un primar a fost reținut pentru corupere și trafic de influență
Fluxul de știri
0