Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul a dezvăluit subiectul negocierilor dintre Putin și Xi Jinping

© Sputnik / Evgeniy Paulin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Abonare
Putin va purta pe 15 decembrie negocieri online cu Xi Jinping – vor fi discutate prioritățile cooperării.
CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Subiectul discuțiilor dintre președintele Federației Ruse Vladimir Putin și președintele Republicii Populare Chineze Xi Jinping, care vor avea loc pe 15 decembrie în format video, va fi dezvoltarea cooperării dintre cele două țări în viitor, a precizat serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti.
„Va fi făcut un bilanț al muncii comune privind dezvoltarea parteneriatului strategic atotcuprinzător ruso-chinez în 2021 și vor fi discutate prioritățile cooperării de viitor”, este menționat în comunicat.
În afară de aceasta, liderii celor două țări vor discuta probleme globale și regionale de actualitate.
Новейший корвет Гремящий на испытаниях в Балтийском море - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Analize și opinii
SUA, depășite din punct de vedere militar de Rusia și China
Anterior, Ministerul chinez de Externe a declarat că summitul va consolida încrederea reciprocă între Beijing și Moscova și „va aduce stabilitate și energie pozitivă în haosul din situația internațională”.
Întâlnirea precedentă a politicienilor s-a desfășurat de asemenea în format online. Ea a avut loc pe 28 iunie și a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la semnarea Tratatului ruso-chinez de bună vecinătate, prietenie și cooperare.
Fluxul de știri
0