Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania, trecutul se întoarce: mesaje care discriminează persoanele nevaccinate – FOTO

© AFP 2024 / INA FASSBENDERGermania, restricții coronavirus
Germania, restricții coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Abonare
Mai multe mesaje care discriminează persoanele nevaccinate au apărut în Germania, în urma înăspririi restricțiilor. Persoanele nevaccinate au fost supuse unui număr de limitări, fiind excluse de la o parte a vieții publice.
BUCUREŞTI, 13 dec – Sputnik, Doina Crainic. Persoanele nevaccinate din Germania au fost supuse mai multor restricții la începutul lunii decembrie, fiindu-le limitată activitatea publică în încercarea de a opri un al cincilea val. Totuşi, în urma acestor decizii guvernamentale, unii au decis să meargă mai departe, scriind mesaje discriminatorii pe vitrinele magazinelor.
Imagini pe rețelele de socializare arată mesaje care avertizează că intrarea sau anumite servicii pentru nevaccinați sunt interzise.
O astfel de imagine postată pe Twitter arată un mesaj pe vitrina unui magazin pe care scrie „Nu cumpăraţi de la cei nevaccinaţi”. Autorul postării, cercetător, precizează că fotografia a fost făcută în orașul german Heringsdorf, din Mecklenburg-Pomerania de Vest.
Potrivit site-ului de presă reitschuster.de, proprietarul magazinului, unde era scris mesajul, vinde articole exotice din Madagascar. Cu toate acestea, există un anunț în magazinul său în care se spune că nu există măsuri sanitare restrictive și că toți clienții sunt bineveniți.
„Da, imaginea este autentică, dar nu este a mea. Magazinul era închis de duminică, 5 decembrie, din lipsă de clienți. Poliția m-a chemat să vin la magazin marți [7 decembrie, n. red.]. Mesajul a fost apoi șters imediat”, a confirmat pentru presă proprietarul magazinului.
De asemenea, o altă imagine distribuită pe Twitter arată o intrare pe care scrie în germană „nevaccinaţii nu sunt doriţi!”.

Noi măsuri în Germania

La începutul lunii decembrie, Germania a anunțat noi restricții prin care sunt excluse persoanele nevaccinate de la cea mai mare parte a vieții publice, în încercarea de a stopa cel de-al patrulea val al pandemiei și a opri noua variantă Omicron.
Noile reguli, care însă nu merg atât de departe încât să impună izolarea totală a persoanelor nevaccinate, au fost impuse după un acord la care au ajuns cancelarul Angela Merkel, succesorul ei, Olaf Scholz, și miniștrii președinți ai landurilor.
Potrivit noilor reguli, persoanele care doresc să meargă în baruri și restaurante sau să facă cumpărături în altă parte decât în magazinele unde se vând produse esențiale, trebuie să prezinte dovada vaccinării sau un document care să ateste recuperarea lor după o infecție recentă cu noul coronavirus. Unele dintre aceste restricții erau deja în vigoare în unele landuri, acordul stabilind reguli uniforme la nivel federal.
Fluxul de știri
0