Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții se scumpesc din nou! ANRE a afișat prețuri noi la benzină și motorină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediacarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 14 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 14 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 4 bani pentru un litru, fiind mai mare cu 6 bani decât cel afișat pentru 13 decembrie. Iar prețul la motorină va crește cu 4 bani și va costa 17 lei și 7 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie până în prezent s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Totuși, de mâine, prețurile la carburanți ar putea crește din nou.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Curs valutar - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Societate
Ratele de referință pentru astăzi: Cât costă euro și dolarul
Fluxul de știri
0