Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit un mare regizor din Rusia, autorul unor filme de referință

Regizorul Serghei Soloviov  - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Abonare
Regizorul cunoscutului filmului „Assa” Serghei Soloviov a murit la vârsta de 77 de ani.
CHIŞINĂU, 13 dec - Sputnik. Regizorul sovietic și rus, Artistul Poporului din Rusia Serghei Soloviov, a murit pe 13 decembrie, la vârsta de 77 de ani.
Ministerul rus al Culturii a calificat moartea lui Soloviov drept o pierdere uriașă.
„Creația sa a fost întruchiparea unor idei originale, în care s-a simțit întotdeauna ritmul epocii, profunzimea imaginilor și frumusețea relațiilor umane”, este menționat în telegrama adresată de instituție Uniunii Cineaștilor.
Ministrul Culturii al Federației Ruse, Olga Liubimova, a exprimat de asemenea condoleanțe familiei și apropiaților lui Soloviov.
Serghei Soloviov s-a născut pe 25 august 1944 în orașul Kem din RSS Karelo-finlandeză (acum Karelia).
În 1969 a absolvit Facultatea de regie la VGIK (atelierul lui Mihail Romm și Alexandr Stolper).
Este autorul mai multor filme cunoscute între care ”Assa”, ”O sută de zile după copilărie”, ”Casa de sub cerul înstelat”
Soloviov a predat la CGIK, a scris peste 100 de lucrări de istorie și teorie a cinematografiei. Regizorul a fost premiat la un șir de festivaluri internaționale, i-au fost acordate numeroase titluri și distincții de stat.
Fluxul de știri
0