Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vine iarna - Ninsori abundente la hotar cu Moldova

© Facebook / Salvamont Salvaspeo DâmbovițaParcul Natural Bucegi
Parcul Natural Bucegi - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Abonare
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo de cod galben şi portocaliu de ploi şi ninsori în România, valabile duminică. Regiunile cele mai afectate.
BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik. Meteorologii români au emis avertizări meteo de cod galben şi portocaliu de ploi şi ninsori pentru, duminică, 12 decembrie, până la ora 20:00. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi precipitații mixte, iar mai ales la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Începând de astăzi, 12 decembrie, în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15...25 l/mp. Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50...55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.
Ninge la Chișinău pe 24 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Prognoza meteo: Vom avea zăpadă – Iată când ninge
O avertizare de cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ este valabilă pentru duminică, 12 decembrie, până la ora 17:00. În zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.
Avertizarea de cod portocaliu de ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m este valabilă tot până la ora 17:00, 12 decembrie. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente.
Fluxul de știri
0