Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O moldoveancă a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european

© Sputnik / Mihai CarausИстория Молдова фильм
История Молдова фильм - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Abonare
Filmul „Nanu Tudor”, în regia Olgăi Lucovnicova, a fost premiat de europeni. Acesta a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj.
CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Filmul „Nanu Tudor”, în regia Olgăi Lucovnicova, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj în cadrul galei premiilor decernate de Academia Europeană de Film. Același film a mai obținut în luna martie „Ursul de Aur” la categoria scurtmetraj, la Festivalul de Film de la Berlin.
„Realizarea acestui film a fost una dintre cele mai grele decizii din viața mea. Dar cred că tăcerea dă putere răului. Am decis că ar trebui să filmez pe cameră unde nu găseam cuvinte pentru că eu chiar cred în puterea cinematografiei. Și când am terminat filmul, vocea mea a fost liniștită, dar a sunat foarte tare”, a spus Lucovnicova la ceremonia de decernare a premiilor
Regizoarea filmului Olga Lucovnicova s-a născut la Soroca, apoi s-a mutat cu familia la Chișinău. Aceasta și-a făcut studiile la baștină, a urmat un program internațional de master și s-a stabilit în Belgia. Filmul premiat reprezintă lucrarea pentru diploma de masterat a moldovencei.
Scurtmetrajul relatează traumele prin care a trecut eroina principală în copilărie, pe fundalul unor imagini idilice de la casa bunicilor.
Fluxul de știri
0