Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce au făcut astăzi carabinierii cu noaptea în cap

© Sputnik / Mihai CarausCarabinieri
Carabinieri - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Abonare
Inspectoratul General de Carabinieri marchează 30 de ani de activitate.
CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Inspectoratul General de Carabinieri marchează 30 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri. Zeci de carabinieri s-au filmat într-un video unde cântă imnul lor și aduc un omagiu instituției.
Inspectoratul General de Carabinieri este o autoritate specializată a statului, cu statut militar, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Carabinierii au misiunea de a apăra drepturile şi libertățile fundamentale ale persoanei prin executarea atribuțiilor de menținere, asigurare şi restabilire a ordinii publice, de prevenire şi descoperire a infracțiunilor şi contravențiilor, de protecție a obiectivelor de importanță deosebită, de prevenire și combatere a terorismului, de asigurare a regimului stării de urgență, de asediu sau de război.
Inspectoratul General de Carabinieri exercită, pe timp de pace, atribuții polițienești, iar pe timp de asediu sau de război, atribuțiile specifice Forțelor Armate în condițiile prevăzute de lege și actele normative în vigoare.
Fluxul de știri
0