Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Assange a suferit un accident vascular cerebral în închisoarea din UK – logodnica

Stella Morris - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cofondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a suferit un miniatac vascular cerebral din cauza stresului extrem al luptei cu extrădarea către SUA din închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Marea Britanie, potrivit logodnicei sale, Stella Moris.
Assange a fost diagnosticat cu un atac ischemic tranzitoriu în urma uneia dintre aparițiile sale la apel la Înalta Curte prin link video din 27 octombrie, a dezvăluit mama celor doi copii ai săi pentru Mail on Sunday, citat de RT.
Numit și miniatac, este adesea văzut ca un semn de avertizare al unui posibil accident vascular cerebral major în viitor și necesită asistență medicală. De atunci, Assange a făcut o scanare RMN și se pare că ia acum medicamente anti-accident vascular cerebral.
„Julian se luptă și mă tem că acest miniatac vascular cerebral ar putea fi precursorul unui atac mai mare. Ne agravează temerile cu privire la capacitatea lui de a supraviețui cu cât durează această lungă bătălie legală”, a spus Moris.
Înalta Curte din Marea Britanie a admis vineri cererea SUA de extrădare a lui Assange, o cerere pe care a blocat-o anterior din cauza stării de sănătate mintale în declin a lui Assange. Deși decizia nu este definitivă și poate fi atacată de echipa juridică a lui Assange, ea îl aduce pe fostul șef WikiLeaks cu un pas mai aproape de un proces pe teritoriul SUA, unde ar putea fi condamnat la 175 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat pentru spionaj.
„Cazurile judiciare fără sfârșit sunt extrem de stresante din punct de vedere mental”, a adăugat Moris.
Priviți animalele care stau în cuști într-o grădină zoologică. Le scurtează viața. Asta se întâmplă cu Julian.
Situația dificilă și agravarea stării de sănătate a lui Assange au fost de mult recunoscute de către activiștii libertății de exprimare și a libertății presei, iar privațiunile suferite de Assange în anii săi în detenție au fost criticate de organizațiile pentru drepturile omului.
În 2019, raportorul special al ONU pentru tortură, Nils Melzer, a cărui echipă l-a vizitat pe Assange în Belmarsh, a declarat că a arătat „toate simptomele tipice pentru expunerea prelungită la tortură psihologică”.
Fluxul de știri
0