Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul benzinei va scădea mâine sub pragul psihologic de 20 de lei: Anunțul ANRE

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 11 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 11 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 19 de lei și 98 bani pentru un litru, fiind mai mic cu 6 bani decât cel afișat pentru 10 decembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu 9 bani și va costa 17 lei și 03 de bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul a câteva luni. Iar de la începutul lunii noiembrie se atestă o scădere a prețurilor la combustibil.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
transport public - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Societate
Trafic suspendat pe două străzi din centrul Capitalei: Cum va circula transportul public
Fluxul de știri
0