Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va începe auditul privind datoria istorică a companiei Moldovagaz față de Gazprom

© Sputnik / Alexander GalperinGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Ministrul Andrei Spînu a spus când va începe auditul privind datoria istorică a companiei Moldovagaz față de Gazprom.
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Auditul privind datoria istorică a companiei Moldovagaz față de Gazprom ar putea începe în perioada lunilor februarie - martie, anul viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.
Asta după ce, în luna noiembrie, în timpul negocierilor privind contract de furnizare a gazelor naturale cu concernul rus Gazprom, s-a ajuns și la un acord privind efectuarea unui audit al datoriei istorice a companiei Moldovagaz față de Gazprom.
"La moment Ministerul Finanțelor lucrează la caietul de sarcini, care vor fi cerințele pentru acest audit. Obiectivul nostru este ca până la finalul lunii decembrie să se anunțe licitația internațională pentru selectarea companiei, ca începând cu anul viitor februarie-martie să înceapă acest audit al datoriei", a declarat Andrei Spînu.
Amintim că în cadrul negocierilor dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” s-a constatat că „Moldovagaz” a acumulat o datorie istorică de 709 milioane de dolari. Atunci, „Gazprom” i-a cerut Chișinăului să recunoască această datorie ca fiind a Moldovei și s-o ramburseze în regim de urgență.
Autoritățile moldovenești au declarat că vor recunoaște această datorie doar dacă va fi confirmată de un audit independent. Andrei Spînu a anunțat că efectuarea unui audit este necesar pentru a se vedea cum s-au format datoriile țării noastre față de Gazprom.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
Spînu, despre datoriile Moldovei la Gazprom: Avem nevoie de un audit
Fluxul de știri
0