Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul carburanților se modifică din nou – benzina înregistrează un record

© Sputnik / Mihai CarausCtație de alimentare
Ctație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru ziua de 10 decembrie – Benzina 95 a ajuns la un minim de referință.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Carburanții s-ar putea ieftini și mâine la stațiile de alimentare. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru ziua de 10 decembrie.
Acest lucru se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.
Instituția de reglementare precizează că prețul la Benzina 95 scade sub nivelul celui existent la data instituii noilor reguli de formare a prețurilor la produsele petroliere.

Prețurile plafon pentru benzină și motorină - 9 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 04 bani pentru un litru, fiind mai mic cu șase bani decât cel afișat pentru 8 decembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu șapte bani și va costa 17 lei și 12 bani.
”Prețul pentru benzina de tip standard a coborât sub nivelul minim stabilit anterior la începutul lunii septembrie. Acesta este cel mai mic preț la benzină stabilit de către ANRE din momentul intrării în vigoare a ultimelor modificări la Legea privind piața produselor petroliere”, precizează ANRE.
În ultima perioadă, prețul maximal la benzina COR 95 a scăzut cu 1,84 lei/litru, iar la motorina standard cu 1,65 lei/litru.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul a câteva luni, iar de la începutul lunii noiembrie se atestă o scădere a prețurilor la combustibil.
Viorel Gîrbu  - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
Expert: Cum influențează politicienii formarea prețurilor la benzină și motorină
Fluxul de știri
0