Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi restricții în Marea Britanie – Boris Johnson pune în aplicare ”Planul B”

© REUTERS / POOLBoris Johnson
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a anunţat miercuri seara introducerea „Planului B” pentru stoparea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Care sunt noile restricții.
BUCUREŞTI, 9 dec – Sputnik, Doina Crainic. Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat noi restricții împotriva Covid menite să stopeze răspândirea noii variante Omicron.
Printre măsuri este revenirea la munca online și introducerea pașapoartelor covid în anumite locuri.

Munca ONLINE

Astfel, din 13 decembrie, toate persoanele din Marea Britanie care pot lucra de acasă trebuie să revină la munca online, a declarat Johnson miercuri seara, în cadrul unei conferințe de presă televizate. El a recunoscut că „va fi greu pentru mulți oameni” să facă această schimbare.

Purtarea obligatorie a măștilor sanitare

De asemenea, de vineri, purtarea măștilor va deveni din nou obligatorie în majoritatea locurilor publice, inclusiv în teatre, fiind necesare, de săptămâna viitoare, permise Covid pentru intrarea în cluburi de noapte și în localuri mari. Totuşi, măștile nu vor fi necesare în timp ce „mâncaţi, beţi, faceţi mișcare sau cântaţi”, a mai menționat premierul, citat de RT.

Permisul COVID

Permisul Covid care atestă statutul de vaccinat al unei persoane va fi necesar pentru intrarea în spațiile interioare fără scaune, cu o capacitate de peste 500 de persoane, în spațiile în aer liber de peste 4.000 de persoane și pentru accesul în orice loc cu mai mult de 10.000 de persoane.
Permisele Covid vor fi în continuare valabile pentru cei care au primit două doze până acum, dar această regulă ar putea fi revizuită, a spus Johnson, pe măsură ce se desfăşoară programul de rapeluri.
Fluxul de știri
0