Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Londra: Europa trebuie să evite dependența de gazul rusesc

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss
Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Europa trebuie să evite o dependență strategică de gazele rusești, consideră ministrul de Externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss.
BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Europa trebuie să evite dependența de gazul rusesc, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Elizabeth Truss, într-un discurs rostit la Institutul Regal pentru Relații Internaționale (Chatham House).
Potrivit lui, UE mizează pe Rusia în ceea ce privește livrarea a peste 40 la sută din gaze.
“Dacă Rusia își va atinge scopul, Europa va deveni tot mai dependentă de gazul ei... Trebuie să evităm o dependență strategică de gazul rusesc”, a menționat ministrul britanic.
Nord Stream 2 este un gazoduct cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi pe an, transportând gaz din Rusia prin Marea Baltică, până în Germania. Acum operatorul conductei este compania Nord Stream 2 AG, al cărei singur acționar este Gazprom. Rusia a declarat în mai multe rânduri că proiectul, împotriva căruia se pronunță activ SUA și Ucraina, este unul convenabil pentru Europa din punct de vedere comercial și a îndemnat la evitarea oricărei politizări a subiectului.
Moscova speră că certificarea gazoductului Nord Stream 2 se va încheia în termenii stabiliți – până în primăvara, a declarase pentru RIA Novosti directorului celui de-al treilea departament european al MAE al Rusiei, Oleg Krasnițki.
”Nord Stream – 2”  - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Economie
Naftogaz” a calificat drept batjocură decizia Germaniei cu privire la ”Nord Stream – 2”
Fluxul de știri
0