Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi: Cu ce se va ocupa

© Sputnik / Mihai CarausCalea ferata
Calea ferata - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Deputații au votat pentru crearea Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi. Iată cu ce se va ocupa acesta.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. În Republica Moldova va fi creat Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi. Proiectul de lege a fost votat de deputați în lectura a doua, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Mai exact, proiectul constă în investigația evenimentelor din transportul aerian, feroviar și naval, fără a stabili vinovăția sau răspunderea făptuitorului.
Potrivit proiectului, Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi va fi o autoritate administrativă centrală, aflată în subordinea Guvernului. Biroul va organiza investigația tehnică privind siguranța evenimentelor în transport în scopul determinării cauzelor și circumstanțelor în care s-au produs acestea, dar și de a emite recomandări de siguranță.
Directorul general și directorii adjuncți ai Biroului sunt numiți și eliberați din funcție de către Guvern.
”Republica Moldova este stat membru al Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO). În conformitate cu dispozițiile Convenției ICAO, la nivelul fiecărui stat membru trebuie să existe un organism de investigare tehnică a evenimentelor din aviație permanent, independent, capabil sa-și îndeplinească responsabilitățile și atribuțiunile pe linie de siguranță aeriană. Astfel, proiectul vine să armonizeze cadrul legal național la normele Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.
Ședința plenară a Parlamentului din 09 decembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Video
Ședința plenară a Parlamentului - ce examinează deputații
Fluxul de știri
0