Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat și complicele său, prinși în flagrant: Ce au vrut să facă

© Sputnik / Mihai Carausmită, imagine simbol
mită, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Abonare
Un avocat și complicele acestuia au fost reținuți în flagrant pentru trafic de influență. Aceștia ar fi vrut, în schimbul unei sume de bani, să influențeze instanța de judecată.
CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Ar fi pretins trei mii de euro pentru a influența judecătorii Curții de Apel Bălți. Un avocat și complicele acestuia au fost reținuți de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.
Potrivit Procuraturii Generale, avocatul ar fi pretins banii pentru a influența instanța care examinează cauza penală de învinuire a persoanei de la care s-ar fi pretins cei trei mii de euro. Avocatul ar fi spus că ar putea determina judecătorii Curții de Apel Bălți să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond.
Atât apărătorul, cât și complicele acestuia au fost reținuți miercuri, în flagrant delict, în timp ce primeau prima tranșă din suma pretinsă. Aceștia au primit suma de 20 de mii de lei, iar avocatul i-a transmis banii complicelui pentru a-i converti în euro. Ulterior, banii trebuiau să ajungă înapoi la avocat, deja în valută străină.
Cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru trafic de influență.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Un primar a fost reținut pentru corupere și trafic de influență
Fluxul de știri
0