Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii nu vor mai fi alertați prin sirene în caz de pericol: Ce vrea să facă Guvernul

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaSirenă
Sirenă - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Guvernul a desființat în ședința de astăzi sistemul de alarmă în caz de pericol sau situați excepționale, care a funcționat timp de mai multe decenii în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Guvernul intenționează să creeze un sistem modern de înștiințare și avertizare a populației în caz de pericol și situații excepționale.
Cabinetul de Miniștri consideră că vechiul sistem de anunțare a situațiilor de urgență este învechit. Acesta a fost înființat în anii 80 ai secolului trecut pentru a înștiința populația cu ajutorul sirenelor despre riscurile ce au caracter militar și atacurile aeriene.
„Întreținerea tehnică și organizatorică a sistemului presupune cheltuieli anuale mari din bugetul statului. De exemplu, pentru anul curent, suma se ridică la circa 635 de mii de lei. Din cele 800 de sirene instalate pe teritoriul țării, în prezent, doar 127 mai sunt funcționale”, precizează Guvernul într-un comunicat de presă.
În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Interne își propune să creeze un sistem modern de înştiinţare și avertizare a populaţiei.
Guvernul a precizat că noul sistem va include și canalele digitale de comunicare, pentru a înștiința populația în mod operativ și eficient.
Fluxul de știri
0