Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Doi turiști japonezi, transportați pe Stația Spațială Internațională cu racheta Soiuz

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaLansarea satelitului ”Meteor”
Lansarea satelitului ”Meteor” - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Turiștii japonezi Yusaku Maezawa și Ezo Hirano sunt transportați pe ISS de racheta rusească Soiuz.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. De pe cosmodromul Baikonur a fost lansată racheta Soiuz-2.1a și nava spațială Soiuz MS-20, care-i va transporta pe Stația Spațială Internațională pe omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa, asistentul său Yezo Hirano și comandantul navei spațiale, cosmonautul rus Alexandr Misurkin, relatează RIA Novosti.
Nava spațială a intrat pe orbită la nouă minute după lansare, iar întregul zbor către stație ar trebui să dureze aproximativ șase ore. Andocarea Soiuz MS-20 cu ISS este programată pentru ora 16:41, ora Moscovei. Echipajul se va întoarce pe Pământ în data de 20 decembrie.
La bordul Stației Spațiale Internaționale, turiștii vor participa la un program științific, precum și vor îndeplini sarcinile internauților din lista 100 things you want MZ to do in space!, filmând și încărcând pe YouTube.
Totodată, pe ISS vor fi duse cadourile de Anul Nou pentru membrii echipajului rus, recuzita pentru misiuni, dar și suvenire comestibile - bucătărie japoneză adaptată pentru utilizare în spațiu.
Maezawa și Hirano vor fi primii turiști din ultimii 12 ani care vor zbura către Stația Spațială Internațională cu o navă spațială Soiuz.
ISS: Soyuz spacecraft docks International Space Station with Russian film crew on board - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Video
Cum a andocat la SSI nava spațială Soiuz cu cineaști ruși la bord - Video
În perioada 2001-2009, șapte turiști au sosit pe ISS pe nava spațială Soiuz în baza unor contracte cu Space Adventures, iar americanul Charles Simonyi a reușit să o viziteze de două ori. Potrivit diverselor surse, pentru zborurile spațiale aceștia au plătit între 20 și 40 de milioane de dolari.
Fluxul de știri
0